Ilma-vesilämpöpumput

ilmavesi    Polar_320_453px

NIBE ILMA-VESI

NIBE tarjoaa pohjoismaisiin vaativiin olosuhteisiin parhaiten sopivan ulkoilmalämpöpumppujen tuotevalikoiman. NIBEn ilma-vesituotteet antavat parhaimman mahdollisen energiasäästön. Tehokkaimmat lämpöratkaisut saavutetaan yhdistamällä NIBE ulkoilmalämpöpumppu NIBEn uusiin älykkäisiin sisäyksiköihin. Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Markkinoilla on useita erimerkkisiä ja –mallisia lämpöpumppuja, jotka ottavat lämpöenergiaa ulkoilmasta. Koska yksikään ulkoilmalämpöpumppu ei pysty itsekseen lämmittämään taloa kylmänä vuodenaikana, tarvitaan sähkö-, öljy- tai puukattila tuottamaan lämpö, jota pumppu ei pysty tuottamaan.

Ilma/vesi-pumput, kuten esimerkiksi NIBEn pumput, liitetään talon vesikiertoiseen järjestelmään, ja lämpö käytetään pattereiden ja lattialämmityksen lämmitysveden sekä käyttöveden lämmittämiseen.

On olemassa useita syitä, joiden takia kannattaa valita NIBE ilmavesilämpöpumppu.

Tärkeimpänä tietenkin se, että se alentaa merkittävästi lämmityskustannuksia.

Toiseksi se on helppo asentaa, koska se ei tarvitse maahan kaivettavia putkia eikä kallioon porattuja reikiä. Sijoituspaikallekaan ei aseteta mitään erityisvaatimuksia.

Koska ilma on rajoittamaton resurssi, pumppu voidaan asentaa maantieteellisesti mihin tahansa, vaikka saatu kokonaisteho onkin suurempi maan eteläosissa lyhyemmän ja lauhemman kylmän kauden vuoksi.

Investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin joko yhdistämällä lämpöpumppu NIBE sisäyksiköihin tai olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään SMO ohjausyksiköillä.

Säästä jopa 60 % lämmityskustannuksissa!

Säästön suuruus riippuu tietenkin talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta. Mutta lähtökohtaisesti voidaan helposti säästää jopa 60 % verrattuna nykyisiin öljyja sähkökustannuksiin!

Lisätietoja siitä, kuinka voit säästää oman talosi lämmityskustannuksissa, saat meiltä ottamalla yhteyttä!

Suunniteltu pohjolan olosuhteisiin.

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuodessa ja seisoo ulkona joka säässä, joten on helppo käsittää, että se joutuu alttiiksi suurille rasituksille.

Valitsemalla NIBE-ilmavesilämpöpumpun voit olla varma siitä, että se on suunniteltu kestämään meidän ilmastossamme – sekä osien että materiaalien puolesta – toisin kuin pumput, jotka on kehitetty ja valmistettu maissa, joissa lämpötila harvoin laskee alle nollan.

NIBE lämpöpumppu on hiljainen, joten se ei häiritse sinua eikä naapureitasi lämpöä tuottaessaan.

AMS12_ACVM-pack2

 

 

 

Ilmavesilämpöpumput

IVT AirX IVT AIRX

IVT AirX on Pohjoismaiden laajimman lämpöpumppuvertailun testivoittaja.  Vertailu kattoi 195 lämpöpumppua, joista 54 oli ilma-vesilämpöpumppuja. Testin mukaan IVT AirX on useita luokkia kilpailijoitaan parempi.

Lämpöpumpun puhallin on kierroslukuohjattu niin, että sulatus käynnistyy niin myöhään kuin mahdollista ilman, että toimintavarmuus heikkenee. Se tarkoittaa, ettei sulatustoimintoon kulu lainkaan energiaa ulkolämpötilan ollessa yli 5 astetta

IVT AirX on kaikkien aikojen hiljaisin ilma-vesilämpöpumppumme. Lisäksi sen vuosilämpökerroin on huippuluokkaa. Vaikuttavan suorituskyvyn taustalla on useita uraauurtavia innovaatioita. Kehitystyön aikana on rekisteröity ei enempää eikä vähempää kuin viisi patenttia.

IVT AirX on invertteriohjattu. Se tarkoittaa, että matalaenergiakompressori mukauttaa lämmöntuotannon automaattisesti talosi lämmöntarpeeseen. Kun talossa tarvitaan enemmän lämpöä, kompressori toimii tehokkaammin, ja kun ulkona on lämmin, kierrosluku laskee minimiin, mikä lisää säästöjä.

TM Rakennusmaailma testasi Suomen markkinoilla myytävät ilma-vesilämpöpumput. Testissä oli mukana 7 eri valmistajan laitteistot. Air-X saavutti testin parhaan mitatun COP–arvon 5,64.

Ilma-vesilämpöpumput toimivat erityisen hyvin Etelä-Suomen lauhassa ilmastossa, missä kovat pakkaspäivät ovat harvinaisia. Rakennusmaailman testissä mitatut energiatehokkuutta mittaavat COP-arvot puhuivat suoraa kieltä. ITV Air-X:n COP-arvo 5,64 oli testin paras. Air-X:n energiatehokkuus tuli ilmi erityisesti +7/-7 asteen välillä, joka on varsin tyypillinen lämpötila Etelä-Suomen vyöhykkeellä.

Ilma-vesilämpöjärjestelmässä ei tarvita maalämpöpumpun tavoin keruupiirien porausta tontille. Järjestelmä voidaan asentaa olemassaolevan öljylämmitysjärjestelmän tilalle ja hyödyntää talon nykyiset vesikiertoiset patteristot. Parhaat ominaisuudet tulevat toki esiin, jos lämmityspiirinä voidaan käyttää lattialämmitystä.

Järjestelmän asennus on myös edullisempaa kuin maalämpöjärjestelmän. Asiantuntijamme tulee paikalle tarkistamaan kohteen ja antaa yksityiskohtaisen kustannusarvion. Asennus hoituu ilman vaativia maatöitä ja soveltuu useimpiin kohteisiin.